Geographical coordinates:

North - 44° 16' 56,7"   East - 20°8' 20,20"

Geographical location & Original name:  Europe, Srbija,Gornji Mušić 

И   МОЈЕ   ЈЕ   СЕЛО   ГЛОБАЛНО   !

ФРАНЦУСКА ПРИЧА

Гост у Горњем Мушићу, тачније у Малим Мариштима ових дана била је  FLORENCE MORILLON, сарадник продаје туристиче агенције из Париза - COMETOPERIS. Током свог кратког боравка у нашем селу боравила је у "Марковића авлији" и није крила своје одушевљење са свиме са чиме се сусрела. Искрено се надамо да ће своје утиске пренети и својим будућим клијентима које ускоро очекујемо као драге госте у нашем селу. Како је основне информације о нама пронашла преко Интернета, а агенција коју заступа искључиво тако и наступа на туристичком тржишту имамо прилику да Вам пренесемо део њених утисака и размишљања на ту тему у ексклузивном разговору  на трему старог вајата.


 

FLORENCE MORILLON 
сарадник продаје туристиче агенције COMETOPERIS
www.cometoparis.com
www.cometofrance.com
www.paris-by-night.com

E-MAIL. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
 

Облачан пролећни дан довео је ненаданог госта из далека у Горњи Мушић који је у пратњи нашег познатог уметника Горана Мусића тражила где се у селу налази резиденција "Марковића авлија". Када је у томе успела уз помоћ навигације,  GPRS и љубазних домаћина у селу онда није било тешко да је замолимо и за кратки разговор који ће нам остати за дуго памћење.
   

У 
КОЈОЈ МЕРИ ЕЛЕКТРОНСКА КОМУНИКАЦИЈА ИМА

СВОЈУ ПРИМЕНУ У ТУРИЗМУ ДАНАС?

- То је за мене пре свега брз и једноставан начин да одмах добијеш тражену имнфомацију о све што те интересује (хотел,место за одмор и разоноду, садржаји, одговор шта можеш да добијеш за коју цену..) Зато и мислим да је ИТ пут идеалан за туризам. Тиме се прескаче посредник, а  сам туриста бира програм по свом моделу. Нема радног времена, све је он-лине у реалном времену и то је идеал туризма.


КОЈА СУ ВАША ИСКУСТВА КАО ОСОБЕ КОЈА ЈЕ У ТУРИЗМУ ДАВАЛАЦ УСЛУГА ? 
 - Ја и радим за туристучку фирму која искључиво ради преко интернета, има  7 сајтова од којих су дваwww.cometoparis.com иwww.cometofrance.com за које сам највише ја везана. Моја специјалност је да организујем МЕДЕНЕ МЕСЕЦЕ и индивидуална тура ПАРИЗ НА ДЛАНУ у коме је све одрађено пожељи туристе. Шта то значи. Ви напишете преко упита на интернету - Колико дуго остајете -  Шта све желите  - Колико имате пара,  а онда ми тражимо најбољу солуцију.


ШТА ЈЕ ТУ НАЈВАЖНИЈЕ?

- Јако важно да знате где шта има и шта можете да понудите, добру базу понуде и отвореност да потенцијалном клијенту (иза кулиса) припремите величанствену представу жељене локације, провода, уживања и опуштања. Без организацоних брига и страхова.
 КОЈИ СУ ПРОБЛЕМИ У ОВАКВОЈ КОМУНИКАЦИЈИ ?

- Некада анегдота може бити одговор. Рецимо имали смо 50 гостију из САД, они су закупили најбоља је места у кабареу ЛУДИ КОЊ. Када су видели „голишаве играчице“ они су одустали. Наравно да су платили, али су постали богатији за искуство да ЛУДИ  КОЊ није РОДЕО, већ куклтура уживању у животу. Наравно опасност када је сеоски туризам у питању код оваквих догађаја много  већа..

ШТА ЈЕ У ОВАКВОЈ IT КОМУНИКАЦИЈИ НАЈВАЖНИЈЕ ?

- Не сме бити лажи, несме бити преваре. Ту је јако лако да се неко превари, али  лош глас се далеко чује и електронски коментари и информације о вашој недолседности су најопаснији бумеранг... У свету туризма постоје јако популарни сајтови само коментара туриста и када ту дођете на црну листу, можете да затворите агенцију.

ПОСЛЕ ПАРИЗА И ФРАНЦУСКЕ ИМАЛИ СТЕ ПРИЛИКЕ ДА ВИДИТЕ НЕКА ОД КАПАЦИТЕТА НАШЕГ СЕОСКОГ ТУРИЗМА.ПРВИ УТИСЦИ?
- Јако је лепо што сам све прво прво видела преко интернета на http://www.selo.rs , а онда када сам дошла ту, на лице места – у једном вајату и креветима са ћилимима одмах сам помислила да би ту могла да проведем медени месец. Моја очекивања нису изневерена и то је важно. Добро што није слика боља од живота... То је за туристу јако важно !ДА ЛИ МИСЛИТЕ ДА ЛОКАЦИЈА КОЈУ СТЕ ПОСЕТИЛИ МОЖЕ ДА ЗАИНТЕРЕСУЈЕ НЕКОГА ОД ВАШЕ КЛИЈЕНТЕТЕЛЕ.

- Зато сам и дошла. Прво су била лична инетерсовања, али као професионалац знам да постоји интересобвање за рурални трузам. У Француској је то јако важно, а ово што сам видела и доживела овде ме још више уверава у то. Предлажем Вам једно француско искуство – ГОСТИНСКА СОБА. Странци желе да виде како Французи живе. Они онда преко ИНТЕРНЕТА  упита нас да им нађемо  породицу која то организује и онда дођу у госте. Тако упознају начин живота у другој средини и добију аутентичну причу само за себе,.. Ако би се успоставила оваква сарадња на међународном плану онда би  се људи много боље разумели јер би схватили много тога што се рецимо на телевизи се види, чује, али не може да се осети. Ја бих волела да то урадим ОВДЕ.

Наша општина

Време

Издвајамо

ЖИВОТИЊАРЕЊЕ

СЕОСКИ ТУРИЗАМ

РЕЦЕПТИ

E- ПИЈАЦА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО