Geographical coordinates:

North - 44° 16' 56,7"   East - 20°8' 20,20"

Geographical location & Original name:  Europe, Srbija,Gornji Mušić 

И   МОЈЕ   ЈЕ   СЕЛО   ГЛОБАЛНО   !

САОБРАЋАЈ И ВЕЗЕ

ПРЕМОШЋАВАЊЕ СВЕГА
 
Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић када је у децембру  обишла порушени мост преко реке Доња Топлица код Мионице и поручила надлежнима да нови мост мора да буде изграђен најкасније до 1. марта 2015. године.
То је мост у Доњој Топлици, одмах поред нас, који се налази на регионалном путу Боговађа-Мионица, који је уништен током мајских поплава.
"Обавезе државе, као што су регионални и магистрални путеви, држава ће урадити. Први пут Јавно предузеће 'Путеви Србије' дало је јасан план шта ће радити у 2015. за сваки месец", рекла је Михајловић новинарима.
Она је рекла да локална самоуправа мора да заврши пројекат до половине јануара а да завршетак изградње моста очекује у фебруару с обзиром на то да је то важан мост који повезује неколико села.
"Дала сам обећање и то ћемо и испунити", рекла је Михајловић.
Данас је 1.април 2015. а моста још нема, па нема...
 
РУПЕТИНЕ
 

OPREZ - POGLEDAJ GALERIJU

На 9 километру од скретања са Ибарске магистрале у Жупањцу, 8 километру од Словца ка Дучићу и 3 километру од раскрснице Читачка колеба где се укрштају путеви Мионица - Врачевић и Наномир - Дучић, на некада квалитетном асфалтном путу који повезује Мала МАришза, Средњи крај и Бршане Горњег Мушића - ОПРЕЗ !!! Ту на аутомобиле, осилирајућа рамена, споне, фелне, гуме и целе точкове, али ваше глава вреба дубока, ударна  РУПА - ча, елипсастог облика, пречника од  38 до 47 цм и просечне дубине 12 цм, са ударном депресијом од чак 16 цм.

До сада је на овом месту у последњих  3 месеца страдало небројено раткапни, фелни и гума, тачније аутомобила, а са најтрагичнијим последицама је било недавно откидање точка, ОПЕЛ Асконе, после кога се је аутомобил покосио бетонску бандеру поред пута , а сувозач се већ више од 2 месеца налаѕи у болници...
Одговорних за ударне рупе нема, а иѕлозба на том потезу отпалих траткапни довољно говори о учесталости удеса.
Зато ОПРЕЗ - рупе у савести и рупе на путу гарантују трагедије ! 

 
 

Наша општина

Време

Издвајамо

ЖИВОТИЊАРЕЊЕ

СЕОСКИ ТУРИЗАМ

РЕЦЕПТИ

E- ПИЈАЦА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО