Geographical coordinates:

North - 44° 16' 56,7"   East - 20°8' 20,20"

Geographical location & Original name:  Europe, Srbija,Gornji Mušić 

И   МОЈЕ   ЈЕ   СЕЛО   ГЛОБАЛНО   !

Има ли места за славље?

У  Београду  обеле-жено 120 година од оснивања Задружног савеза Србије.  Председник Задруж-ног савеза Србије, Никола Михаиловић, саопштио је да је нови Закон о задругама ушао у скупштинску процедуру и да ће бити усвојен до краја ове године.  

Опширније: Има ли места за славље?

Читаковићима награде и будућност

Најбољу колекцију крава као и признање за краву пратиљу шампионке на изложби грла сименталске расе у Лајковцу извео је Видосав Читаковић из нашег села Горњи Мушић. За будућност је можда још важнији  пехар "Кравица" којим су награђени  Јована (9 година) и Алекса (6 година)  Читаковић такође, из Горњег Мушића. 

.АРХИВА ВЕСТИ

Последње путовање
Проф.др. Слободан Ж. Марковић, рођен 1928. године у селу Горњи Мушић,преминуо је у 87. години, после краће и теже болести. Слободан Ж. Марковић је завршио основну школу у Доњој Топлици, а гимназију у Белој Цркви, Панчеву, Ваљеву и Београду, преноси Тањуг.Југословенску књижевност и српскохрватски језик, са светском књижевношћу, дипломирао је 1952. године у Београду.
На Универзитет у Београду изабран је 1956. године. Прошао је сва универзитетска звања и редовни је професор нове југословенске књижевности. Марковић је био, поред осталог, продекан и декан Филолошког факултета у Београду и предавач на универзитетима у Гетингену (Немачка), Пекингу (Кина), а у Србији у Београду, Нишу и Приштини. Болест га је затекла у родном селу, уочи свог рођендана, одакле је пошао на свој последњи пут.

Рођендан Интернет клуба на селу

У руралном промотивном центру Интернет клуба у Малим мариштима - Горњи Мушић, обележен је 15-ти рођендан ове наше угледне НВО. Око 40-так пријатеља и сарадника ове угледне невладине и непрофитне организације, али и 4 оснивача, у целодневном дружењу евоцирали су анегдоте из досадашњег рада. Круна је била ПЛАКЕТА коју је Интернет клубу доделио ЕУТЕЛНЕТ за 15 година сарадње што је подстакло присутне да се номинују за следеће дародавце приликом прославе 25 година рада ове организације. Домаћин је "Марковића авлија".

 

УСПЕШНА ФУДБАЛСКА СЕЗОНА  2014/15,

ФК Горњи Мушић - завршио је такмичење у Општинској лиги Љиг- Мионица за сезону  са историјским ТРЕЋИМ местом на табели..
Узимајући у обзир да је клуб основан пре 2 године, морамо бити задовољни са овосезонским резултатима и позицијом на табели, иако остаје жал, јер је екипа до саме заврснице првенства била конкурентна за 1. место. 
Нашем играчу, Милораду Перићу, данас је додељен трофеј, намењен најбољем стрелцу лиге! 

 

ПРЕМОШЋАВАЊЕ

Потпредседник Владе Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић када је у децембру  обишла порушени мост преко реке Доња Топлица код Мионице и поручила надлежнима да нови мост мора да буде изграђен најкасније до 1. марта 2015. године..."Дала сам обећање и то ћемо и испунити", рекла је Михајловић. Данас је 1.април 2015. а моста још нема, па нема...

СТИГЛА НОВА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА У СЕЛО

Енциклопедија - Гљиве Србије и западног Балкана - аутора Бранислава Узелца је ових дана стигла у заселак Мала Маришта. Значај ове књиге је што је она настала након шест година рада на прикупљању и систематизацији материјала на 464 стране...

КОЛЕКТИВНО САМОУБИСТВО РИБА У ТОПЛИЦИ

Крајем априла 2011. реком Топлицом,подно нашег села, низводно од Врујаца,плута риба. Процењује се да је угинуло неколико стотина килограма квалитетне рибе. Републички ветеринарски водопривредни инспектор за колубарски управни округ извршила је увиђај.  Одагнане су све сумње да је у питању "колективно рибље самоубиство", јер сепредпостављало да су се огорчене рибе одлучиле на овај корак пошто их је неки привилеговани локални "бизнисмени" сталном трује "на мало", али некажњено...

РУПЕТИНЕ

На 9 километру од скретања са Ибарске магистрале у Жупањцу, 8 километру од Словца ка Дучићу и 3 километру од раскрснице Читачка колеба где се укрштају путеви Мионица - Врачевић и Наномир - Дучић, на некада квалитетном асфалтном путу који повезује Мала Маришза, Средњи крај и Брђане Горњег Мушића - ОПРЕЗ !!!

Наша општина

Време

Издвајамо

ЖИВОТИЊАРЕЊЕ

СЕОСКИ ТУРИЗАМ

РЕЦЕПТИ

E- ПИЈАЦА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО