СРБИЈА

Пријатељи

.

 

 

 

E TEATAR

 

Geographical coordinates:

North - 44° 16' 56,7"   East - 20°8' 20,20"

Geographical location & Original name:  Europe, Srbija,Gornji Mušić 

И   МОЈЕ   ЈЕ   СЕЛО   ГЛОБАЛНО   !

38. Сајам је био, а на сајму...

Средином фебруара одржан је 38, Међународни сајам туризма. На сајму је било 55 земаља учесница и 1.153 излагача   Враћајући туризам на еко-номску и привредну мапу Србије, међу егзотичним излагачима ( Бразил, Доминикана, Куба, Јужна Африка, Намибија, Индонезија...) свој штанд је имала и Туристичка организација нашег краја - Мионице са комплетном латиничном графиком. 
Можда зато што је Словенија је земља партнер овогодишње манифестације, а можда зато што надлежни још не знају које је Уставно писмо код нас.  Одмах се видело ко поштује слоган сајма -   Где још нисте били? - са вероватно духовитим наставком - НЕЋЕ ТЕ НИ БИТИ. На нашем штанду и око њега све је било као да су пали с Марса. Чак су наше Виле чаробнице, које су и ове године оплемениле Сајам туризма и привлачиле пажњу посетилаца, највећу захвалност, љубазност и гостопримљивост доживеле од Туристичке организације Брус,... 
Леп путоказ је показивао НИГДЕ,пар проспеката приватних пансиона из Врујаца и једна са Дивчибара нудио је посетиоцимса НИКО,  од садржаја је било НИШТА, осим ако се изузме витрина са пар флаша ракије из нашег села, од Читаковића, сувенирима Струганика из Љига и флаширане воде ГАЛА сакривене испод свега. Оно што је разликовало туристичке посленике из Мионице од осталих је то што су туристи "мудро" навођени да Пошто - пото дођу у Мионицу. Наиме, ко год је питао да купи неки од скромно изложених сувенира позиван је да дође у Мионицу и "прекопута самопослуге" посети Туристички информативни центар Мионица". Наравно, радним даном и у радно време.  Нема везе, за то су дежуирни на пштанду имали нбајбоље мобилне телефоне које ису испуштали из вида ни за час. Богами, ако је по овом сајму што се туризма тиче - ВИДЕЋЕМО МИ СВОЈЕ.
 
  

Наша општина

Време

Издвајамо

ЖИВОТИЊАРЕЊЕ

СЕОСКИ ТУРИЗАМ

РЕЦЕПТИ

E- ПИЈАЦА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО